Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Elemanları
Öğr.Gör. | Öğr.Gör. | Öğr.Gör. | Öğr.Gör. | |
Ayşe KIR | Filiz ÇEVİK KESKİN | İbrahim Korkmaz | Özge Katırcı | |
Bölüm Başkanı |
Eğitim-Öğretime Başlama Tarihi: | 2002-2003 |
Programın Dili | Türkçe |
Programın Kontenjanı | 65 |
Kabul Ve Kayıt Koşulları | |
Programımız ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavından alınan TYT puan türüyle öğrenci kabul etmektedir.
2019 Taban puan : 211.00650 |
|
Programın Tanımı | |
Öğrenim süresi 2 yıldır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ; sektör ile ilişki ve işbirliği içerisinde sektörün ihtiyacını karşılamak için uygun nitelikte eleman yetiştirilmesini, yetiştirilen elamanların sektörde istihdam edilmesini, akademik ve mesleki yeterliliklerin kazandırılmasını amaçlayan dört yarıyıllık bir önlisans programıdır.
Programda birinci ve ikinci yarıyıllarda teorik ve uygulamalı olarak konaklama işletmelerindeki departmanların işleyişini tanıtmaya yönelik mesleki ve temel dersler verilmekte olup, üçüncü ve dördüncü yarıyıllarda öğrencilerin, ilgileri ve becerileri doğrultusunda uzmanlık alan dersleri verilmektedir. |
|
Programın Amacı | |
Konaklama işletmelerinin; yiyecek-içecek, mutfak, ön büro, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek, departman yöneticiliği görevine aday bilgi, beceri ve davranışa sahip, meslek elemanı yetiştirmek programın temel amacıdır. | |
Vizyonumuz | |
Sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki formasyona sahip, turizm teknolojilerini kullanabilen, analitik düşünen, insanlarla kolay iletişim kurabilen, turizmde misafir memnuniyetini ilke edinen turizmciler yetiştirerek konaklama işletmelerine istihdam yaratan bir program olmak. | |
Misyonumuz | |
|
|
Sektörün İhtiyacı | |
Programımız öncelikle turizmin başkenti Antalya da bulunan konaklama tesislerine ;
Yiyecek-içecek departmanı : Mutfak, servis, banket Odalar bölümü departmanı :Önbüro, Kat Hizmetleri, Misafir ilişkileri gibi operasyon departmanları başta olmak üzere, pek çok departmana çeşitli pozisyonlarda elaman sağlayarak katkı sağlamakta |
|
İstihdam Olanakları | |
Turizm ve Otel İsletmeciliği Programı’ndan mezun olan öğrenciler konaklama isletmelerinde , yiyecek-içecek isletmelerinde, seyahat acentalarında meslek elemanı olarak çeşitli pozisyonlarda çalışabilmekte.
Okulumuz Belek, Kadriye, Boğazkent turizm merkezlerine çok yakın olması nedeniyle öğrencilerimiz eğitimleri süresince ve mezun olduktan sonra uluslararası standartlardaki bu tesislerde çalışma imkânına sahip olmakta. |
|
Programdan Mezun Olma Koşulları | |
Dört Yarıyıl 120 AKTS/ECTS kredisini alıp başarılı olan öğrencilerimiz “Meslek Elemanı” unvanını alarak mezun olmakta. | |
Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler | |
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahip olmakta.
Tercih Yapılabilecek Lisans Programları Ekonomi ve Finans Gastronomi ve Mutfak Sanatları İşletme Turizm İşletmeciliği Turizm Rehberliği Turizm ve Otel İşletmeciliği |
Son güncelleme : 8.11.2023 11:30:26