Tekstil Teknolojileri

Tekstil Teknolojileri Programı Öğretim Elemanları

ramazanerdem.png  buketturak.png bahriye.png      
Prof. Dr. Öğr.Gör. Öğr. Gör.      
Ramazan ERDEM Buket TURAK Bahriye CANPOLAT      
(Bölüm Başkanı)          

  Eğitim-Öğretime Başlama Tarihi:  2006
   
 Programın Dili  Türkçe
   
 Programın Kontenjanı  25
   
 Kabul Ve Kayıt Koşulları
         Programımız, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) belirlediği şartlar ve kurallara göre kayıt almaktadır. Kayıt tarihleri akademik takvim kapsamında ilan edilmektedir.

 

Bölüm kontenjanı: 25

 
 Programın Tanımı
        Programımız, elyaf bilgisi, iplik, örme, dokuma, tekstil bitim işlemleri ve hazır giyim alanları ile ilgili teorik ve uygulamalı bir eğitim sunmaktadır.
 
 Programın Amacı
        Endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki bilgi ve teknik beceriye sahip, iş hayatına ve teknolojik gelişmelere kolaylıkla uyum sağlayabilen, kaliteli mal ve hizmet üretimini benimsemiş, tasarruf ve verimlilik ilkeleri ile çalışma prensiplerini şekillendirebilen, iyi bir ekip üyesi olabilen, milli ve manevi değerlere saygılı tekstil teknikeri yetiştirmektir. Bununla birlikte; tekstil ve konfeksiyon işletmelerinin yapısını tanıyan, iş akışlarını etkin bir şekilde takip edebilen, problem çözebilen ve gerekli önlemleri alabilen, giysi modeli tasarlayıp dikebilen, ilgili makine ve teçhizatı iyi bir şekilde kullanabilen, maliyet hesabı yaparak kaynakları değerlendirebilen, mesai arkadaşları ile sağlıklı iletişim kurabilen meslek elemanları yetiştirmek hedeflenmektedir.
 
 Vizyonumuz
        Ülkemizde gelişmekte olan tekstil ve hazır giyim endüstrisi için nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunan, uygulamaya yönelik eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirmeyi amaçlayan, iş dünyasında tercih edilen ve yurtdışında da çalışabilecek yeterlilikte mezunlar veren, kendini sürekli yenileyen bir program olmaktır.
 
 Misyonumuz
        Tekstil ve hazır giyim endüstrisi için mesleki yeterliliği olan, liderlik özellikleriyle donanmış, sorun çözebilen, gelişen teknolojileri takip etmek için motive edilmiş ve kendini mesleki olarak yaşam boyu geliştirmenin önemini kavramış nitelikli mezunlar yetiştirmektir.
 
 Sektörün İhtiyacı
        Tekstil ve hazır giyim sektörü ülkemiz açısından önemli bir ihracat potansiyeline sahip olup, sürekli gelişim göstermektedir. Bu paralelde, istihdam yönünden nitelikli ve eğitimli ara elemanlar için iş olanakları devamlı artmaktadır.
 
 İstihdam Olanakları
          Tekstil ve Hazır giyim endüstrisi ülkemizde İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Denizli, İzmir, Uşak, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde yoğunlaşmıştır. Öğrencilerimiz genel olarak iplik fabrikaları, çorap fabrikaları, düz ve yuvarlak örme işletmeleri, dokuma fabrikaları, boya-baskı-apre tesisleri, hazır giyim ve konfeksiyon atölyeleri, tekstil test laboratuarları, iplik ve kumaş test cihazları satışı yapan firmalar, tekstil üretimine yönelik makine ve ekipman satan firmalarda tekniker unvanı ile istihdam edilebilmektedir.
 
 Programdan Mezun Olma Koşulları
          Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin Akdeniz Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ndeki başarı koşullarını yerine getirmesi gerekmektedir.
 
 Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler
          Programımızdan mezun olan öğrenciler, fakültelerin şu bölümlerine dikey geçiş yapabilirler; Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı,  Tekstil, Tekstil Mühendisliği, Tekstil Tasarımı,  Tekstil ve Moda Tasarımı.
Eklenme tarihi :8.10.2022 09:32:30
Son güncelleme : 4.04.2024 21:12:42