Grafik Tasarım

Grafik Tasarım Programı Öğretim Elemanları

melikekoselerkan.png  nematbilalov.png gokcekapci.png s_taskin.png  tahirsevinc.png kubrakarabulut.png
Öğr.Gör. Öğr.Gör. Öğr.Gör. Öğr.Gör. Öğr.Gör. Öğr. Gör.
Melike KÖSELER Nemat BİLALOV S. Gökçe KAPÇI  Süleyman TAŞKIN Tahir SEVİNÇ  Kübra KARABULUT
        (Koordinatör)    

  Eğitim-Öğretime Başlama Tarihi:  2002-2003
   
 Programın Dili  Türkçe
   
 Programın Kontenjanı  60
   
 Kabul Ve Kayıt Koşulları
Öğrencilerimiz Öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı (TYT puan türü) ile kabul edilmektedir. Kontenjanlara öğrenci yerleştirilmesi işlemi ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Yükseköğretim kurulunun ilgili mevzuatında ve Akdeniz Üniversitesi’nin ilgili yönetmeliklerinde belirtilen hükümleri sağlayan lise ve lise dengi diplomaya sahip öğrenciler programımıza kabul edilmektedir.
Üniversiteye kesin kayıt işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) belirlediği tarihler arasında ve kayıt için belirtilen belgelerle yapılır. Bu tarihler arasında kesin kayıt işlemlerini yaptırmayan adaylar, kayıt haklarını kaybeder. Kayıt hakkı kazanan adaylar e-devlet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. e-devlet üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adaylar kayıt için başvurularını şahsen ya da yasal temsilcileri veya noter onaylı özel vekaletname ile yetkilendirilmiş temsilcileri aracılığıyla yaparlar. Eksik veya yeterli olmayan belgelerle kayıt yapılmaz.
 
 Programın Tanımı
        Grafik Tasarımı Programı, 2002-2003 öğretim yılında eğitim-öğretime açılmıştır. Halen Serik  Gülsün – Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Grafik Tasarımı Programında, genel kültür ve sanat kültürü veren teorik dersler, diğer teknik programlar ile ortak olup, alana yönelik dersler ayrılmaktadır. Üçüncü yarıyıldan itibaren alana yönelik teorik ve uygulamalı dersler çeşitlendirilerek, öğrencilerin bireysel tercihlerine göre uzmanlaşmalarına olanak sağlanmıştır. Ayrıca farklı alanlara uyum sağlayabilme yetenekleri ve ekip çalışma ruhunun gelişebilmesi için seçmeli, teorik ve uygulamalı ders ve seminerlerle müfredat programı zenginleştirilmiştir.
 
 Programın Amacı
        Öğrencilerin tasarım yönünde edindikleri bilgi  birikim ve deneyimlerini geliştirmeleri; farklı yaklaşımlarla neden-sonuç ilişkileri açısından incelenmesi ve çıkarımların tasarım süreçlerine yansıması amaçlanır.
 
 Vizyonumuz
          Sosyal, kültürel ve sanatsal alanda çağdaş, nitelikli ve üretken, örnek bir “Grafik Tasarım Programı” olmaktır. Öğrencileri ,imgelere farklı yaklaşımlarla yeni fonksiyonlar kazandırabilen, tasarımcılar olarak yetişmelerini sağlamaktır.
 
 Misyonumuz
          Grafik Tasarım Programı, grafik tasarım ve uygulama konusunda bilgi ve beceri ile donanmış, araştıran, inceleyen, sorgulayan ve yaratıcı güce sahip, kültürlü, toplumu eğiten ve estetik zevklerini geliştiren  nitelikte grafik tasarımcı adayları yetiştirmektir. İçinde yaşadığı toplumun kültür değerlerini çağdaş bir yorum ile kullanarak yeni sentez ve analizler yapabilen birey olmalarını sağlamaktır.
 
 Sektörün İhtiyacı
         Grafik Tasarımı faaliyetinde bulunan kurum ve kuruluşların ara eleman ihtiyacını karşılamak için mezun verir
 
 İstihdam Olanakları
        Grafik Tasarımı Programı’ndan mezun olanlar, tekniker unvanı ile tanıtım ve reklam ajanslarında, ulusal ve yerel gazetelerde, matbaalarda yardımcı grafiker, TV’lere bağlı birimlerde ve özel işletmeler ile kamu, kurum ve kuruluşlara ait, basın yayın ve tanıtım departmanlarında yardımcı grafiker ve sanat danışmanı olarak çalışabilirler.
 
 Programdan Mezun Olma Koşulları
       Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Grafik Tasarımı alanında ön lisans diploması verilir. Kayıtlı olduğu öğretim programının ders, uygulama, staj gibi tüm gereklerini yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar. Bununla birlikte öğrenci mezun olabilmek için;

 

  1. a) Hazırlık sınıfı hariç; en az, öğretim programındaki yarıyıl sayısının 30 ile çarpımı ya da yıl sayısının 60 ile çarpımı kadar AKTS kredisini almış olmak,
  2. b) Öğretim programındaki tüm dersleri ve ortak dersleri almak ve
  3. c) Alınan bütün dersleri başarmak zorundadır.

Ön lisans öğrenimini tamamlayan ve GANO’su;

  1. a) 3.00’dan yüksek ve 3.50’den düşük olan öğrenciler, onur öğrencisi ve
  2. b) 3.50 ve üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar. Bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilir.
 
 Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler
      ÖSYM tarafından yayınlanan dikey geçiş sınav kılavuzlarına göre farklı üniversitelerin ; Fotoğraf  , Grafik, Animasyon Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarım Programlarına Dikey Geçiş Sınavı ile lisans programlarına geçebilmektedirler. Lisans eğitimini tamamlamaları halinde yüksek lisans, doktora yapabilir, araştırma görevlisi olabilir ve akademik kariyer yapabilirler.
Eklenme tarihi :7.10.2022 18:55:16
Son güncelleme : 8.11.2023 11:35:04