Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Elemanları

Resim1-1-272x300.png 1113-1.png ibrahim-272x300.jpg ozgecivelekoglu-1-272x300.png  
Öğr.Gör. Öğr.Gör. Öğr.Gör. Öğr.Gör.  
 Ayşe KIR Filiz ÇEVİK KESKİN İbrahim Korkmaz Özge Katırcı  
Bölüm Başkanı        
 
  Eğitim-Öğretime Başlama Tarihi:  2002-2003
   
 Programın Dili  Türkçe
   
 Programın Kontenjanı  65
   
 Kabul Ve Kayıt Koşulları
Programımız ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavından alınan TYT puan türüyle öğrenci kabul etmektedir.

 

2019 Taban puan : 211.00650

 
 Programın Tanımı
Öğrenim süresi 2 yıldır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı  ; sektör ile ilişki ve işbirliği içerisinde sektörün ihtiyacını karşılamak için uygun nitelikte eleman yetiştirilmesini, yetiştirilen elamanların sektörde istihdam edilmesini, akademik ve mesleki yeterliliklerin kazandırılmasını amaçlayan dört yarıyıllık bir önlisans programıdır.

 

Programda birinci ve ikinci yarıyıllarda teorik ve uygulamalı olarak konaklama işletmelerindeki departmanların işleyişini tanıtmaya yönelik mesleki ve temel   dersler verilmekte olup, üçüncü ve dördüncü yarıyıllarda öğrencilerin, ilgileri ve becerileri doğrultusunda uzmanlık alan dersleri verilmektedir.

 
 Programın Amacı
Konaklama işletmelerinin;   yiyecek-içecek, mutfak, ön büro, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek,  departman yöneticiliği görevine aday bilgi, beceri ve davranışa sahip,  meslek elemanı yetiştirmek programın temel amacıdır.
 
 Vizyonumuz
Sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki formasyona sahip, turizm teknolojilerini kullanabilen, analitik düşünen, insanlarla kolay iletişim kurabilen, turizmde misafir memnuniyetini ilke edinen turizmciler yetiştirerek konaklama işletmelerine  istihdam yaratan bir program olmak.
 
 Misyonumuz
Önemli bir turistik   destinasyon olan Belekteki uluslararası standartlardaki tesislere  temel işletmecilik ve turizm meslek formasyonuna sahip bireyler yetiştirerek Bölgedeki turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak, turizm sektörü ile sürekli işbirliği ve eşgüdüm içinde olmak.
 
 Sektörün İhtiyacı
Programımız öncelikle  turizmin başkenti  Antalya da  bulunan konaklama tesislerine ;

 

Yiyecek-içecek departmanı : Mutfak,  servis, banket

Odalar bölümü departmanı :Önbüro, Kat Hizmetleri, Misafir ilişkileri

gibi operasyon departmanları başta olmak üzere, pek çok departmana çeşitli pozisyonlarda elaman sağlayarak katkı sağlamakta

 
 İstihdam Olanakları
Turizm ve Otel İsletmeciliği Programı’ndan mezun olan öğrenciler konaklama isletmelerinde , yiyecek-içecek isletmelerinde, seyahat acentalarında meslek elemanı olarak  çeşitli pozisyonlarda çalışabilmekte.

 

Okulumuz Belek, Kadriye, Boğazkent  turizm merkezlerine çok yakın olması nedeniyle öğrencilerimiz eğitimleri süresince   ve mezun olduktan sonra  uluslararası standartlardaki bu tesislerde  çalışma imkânına sahip olmakta.

 
 Programdan Mezun Olma Koşulları
Dört Yarıyıl 120 AKTS/ECTS kredisini alıp başarılı olan öğrencilerimiz “Meslek Elemanı” unvanını alarak mezun olmakta.
 
 Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahip olmakta.

 

Tercih Yapılabilecek Lisans Programları

Ekonomi ve Finans

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İşletme

Turizm İşletmeciliği

Turizm Rehberliği

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Eklenme tarihi :7.10.2022 18:21:43
Son güncelleme : 8.11.2023 11:30:26