Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri

Giyim ilk çağlarda daha çok insan vücudunu tabiat etkilerinden koruma maksadı ile basit bir örtünme aracı olarak karşımıza çıksa da, zamanla toplu yaşam alanlarının büyümesi, ekonomik ve teknolojik gelişmeler, dinsel ve siyasi etkiler sebebiyle giyim; süslenme, güzel görünme, sosyal sınıf ya da statü yansıtma, kişilik, dini inanç ve milliyet yansıtma aracı haline gelmiştir. Bu sebepler insanları farklı giyinmeye teşvik ettiğinden, tekstil sektörünü sanayi devriminin esas unsurlarından biri yapmıştır. Tüm bunlara ek olarak insan hayatına moda kavramının kendini yadsınamaz bir şekilde kabul ettirmesi ile tekstil sektörü, dünya üzerindeki en hareketli, en fazla istihdam sağlayan ve insanları en fazla etkileyen sektör haline gelmiştir. Dolayısı ile bu sektörde çalışacak bilgili, donanımlı ve vizyon sahibi teknik eleman ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümünde sektörün ihtiyacını karşılayacak özelliklerde teknik ara eleman yetiştirilmesi amaçlanmıştır.