Süleyman SÜRAL

SAYGI, SEVGİ VE RAHMETLE ANIYORUZ

Süleyman SÜRAL

Süleyman Süral, 1943 yılında doğmuş, ilkokulu Serik/Çakış ilkokulunda okuduktan sonra ortaokul için Isparta Şarkikaraağaç’a gitmiştir. Ailesi Serik’te olduğu için tanıdık bir ailenin yanında ortaokul eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Daha sonra,  Antalya Lisesine kaydolarak, yine ailesinden ayrı bir şekilde, liseyi dereceyle bitirerek, Ankara Hukuk Fakültesine kaydolmuş ve 1965 yılında üniversiteyi bitirmiştir.

1968 yılında Fransızca öğretmeni olan Gülsün Süral’la evlenmiş ve 1969 yılında Serik’te yazıhanesini açarak, avukatlık yapmaya başlamıştır. Mehmet Hakan, Ayşe Deniz ve Murat isimli üç çocuğu vardır.

1985 yılında Süral Otelin inşaatına başlayınca avukatlık hayatına son vermiştir. İşadamı olarak büyük başarılara imza atarak, turizmden sonra sanayi dalına da eğilmiş, fabrikalar kurmuştur. Tarımla da çok ilgili olduğu için, meyve bahçeleri, seralar kurmuş ve ailece tüm işlerde büyük başarı sağlamıştır.

Kendisi çok zor şartlar altında okuduğu için, öğrencileri çok sevip ve koruyup gözetmiştir. Babası adına köyünde bir ilköğretim okulu, annesi adına cami yaptırdıktan sonra, eşiyle kendi adına bir yüksek okul yaptırarak Akdeniz Üniversitesi’ne bağışlamıştır.

Süleyman Süral çok çalışkan, ileriyi gören, cesaretli işadamı kimliğinin yanında, son derece mütevazı ve samimiydi. Alçakgönüllü ve yardımseverdi. Son yıllarda akciğer kanseriyle savaşırken, okulun açılmasını görebilmek için de büyük gayret sarf etmiştir.

Önceden kendisinin belirlemiş olduğu Çakış mezarlığına 21.07.2017 tarihinde, binlerce seveni tarafından defnedilmiştir. Kendisine rahmet diliyoruz. Allah ondan razı olsun, toprağı bol, mekanı cennet olsun.