ÖĞRETİM ÜYELERİNE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EĞİTİMİ

Uyuşturucu madde satıcılarının en çok üniversite öğrencilerini hedef almasına yönelik, üniversite personeli ve emniyet birimleri, gençleri bağımlılıktan el birliğiyle uzak tutmak amacıyla harekete geçti.

Bu kapsamda, Antalya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesi ile Serik GSS Meslek Yüksek Okulu ortaklığında düzenlenen toplantıda, akademik ve idari personele uyuşturucu maddeler, bağımlılık tedavisi, satıcıların genel profili ve ihbar yolları hakkında eğitim verildi.

Polis memurları, uyuşturucu kullanan öğrencilerin dışardan bakıldığında kolaylıkla anlaşılabileceğini, şüpheli durumlarda irtibata geçilmesi gerektiğini vurgularken, “kullanıcı varsa satıcı da vardır, amacımız asıl satıcıya ulaşmak ve çeteyi çökertmek” dedi. Bu konuda öğretim üyeleriyle işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini belirten emniyet personeli, uyuşturucu maddelerin ülkeye nasıl sokulduğu, gençlere hangi yollarla ve hangi sosyal ortamlarda bulaştırıldığı konularında da detaylı bilgi verdi.

Öğretim üyelerinin sorularını da cevaplayan emniyet personeli, uyuşturucu kullanan gençlerin genellikle parçalanmış ve ilgisiz aile çocukları olduğu inancının gerçek olmadığını, ölümlerin en çok ailesiyle birlikte yaşayan gençlerde görüldüğünün altını çizdi. Ayrıca, gençlerin en fazla merak duygusundan madde kullanmaya başladıklarını, bir kere bile uyuşturucu madde kullanılması durumunda bağımlılığın başlayacağını belirtti.

Toplantıda ayrıca, öğretim üyelerinin, idari personelin ve öğrencilerin Serik İlçesinde yaşadıkları sorunlar da gündeme getirildi.