MODA TASARIMI PROGRAMI’NDAN TEKNİK GEZİ

7 Kasım 2019 Perşembe günü Yüksekokulumuz Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı 2. sınıf öğrencileri Moda ve Giysi Tarihi dersi kapsamında Öğr. Gör. Ebru Dikmen Varol’un önderliğinde Antalya Müzesi, Kaleiçi Müzesi ve Perge Antik Kenti’ni ziyaret etti. Her yıl düzenlenerek gelenek haline gelen teknik gezide ilk durak Antalya Arkeoloji Müzesi idi. Müzede Antalya ve çevresindeki kazılardan elde edilen buluntular üzerinden Paleolitik Çağ’dan Roma Dönemi’ne kadar olan tekstil üretim materyalleri ile M.S. 2.yy’ da yontulan Perge Antik Kenti Heykelleri ve Lahitler üzerinden Antik Dönem giysi biçimleri incelendi. Antalya Müzesi’nden hemen sonra Suna İnan Kıraç Vakfı Kaleiçi Müzesine geçilerek 19.yüzyıl sonu ve 20. yüzyılın ilk çeyreğine ait Antalya evlerinde kullanılan iç mekan tekstilleri ve geleneksel giysi biçimleri görülerek, aynı kuruma ait AKMED (Koç Üniversitesi Akdeniz Medeniyetlerini Araştırma Merkezi) Kütüphanesi’nde nasıl araştırma yapılabileceğine dair görevlilerden sunum şeklinde bilgi alındı. Kısa bir Kaleiçi turundan sonra öğleden önce Antalya Müzesi’nde görülen Perge’ye ait heykellerin bulunduğu açık mekanları da incelemek amacıyla Perge Antik Kenti’ne geçilerek gezi tamamlandı. Bu yılki teknik gezimizin ulaşım desteğini ise Serik Belediye Başkanlığı sağladı.