SERİK MYO’DAN SERİK BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Akdeniz Üniversitesi Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Selim ve akademik personelden oluşan heyet, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ı makamında ziyaret ettiler. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Selim, Başkan Aputkan’ın yeni görevini tebrik ederken, üniversite ve belediye olarak ortak çalışmaların yeni dönemde de artarak devam etmesini temenni etti. Selim ayrıca, üniversite olarak Serik bölgesine hem öğrenciler nezdinde hem akademik personel nezdinde maddi, manevi ve kültürel katkıları olduğunu, Akdeniz Üniversitesi’nin sahip olduğu mozaik yapıyı Serik bölgesine de taşımak için çaba gösterdiklerini belirtti. MYO Müdürü Serdar Selim, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’a, ayrıca okul hakkında detaylı bilgi verdi.

Başta Serik olmak üzere bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak vasıflı teknik personel yetiştirmek için öğrenci sayılarını artırdıklarını, Serik ilçesinin mimari ve kültürel simasını değiştirecek olan ve geçen yıl taahhüt ettiği bölümleri yoğun çabalar sonrasında Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın desteğiyle açtıklarını belirten Selim, eğitim seferberliğinde herkesin bir sorumluluk taşıdığını ve bu konuda belediyenin daima yanlarında olduğunu bildiklerini söyledi.

Selim, öğrenci potansiyelini ve eğitim öğretim kalitesini artırmak için sürdürdükleri çabalara ek olarak, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’dan da öğrencilere ve myo’ya sağladıkları katkıların devamını temenni ettiklerini belirtti. Bu kapsamda; yüksekokul bahçe kapılarının günümüz teknolojilerine uygun olarak yapılması, otoparkların zemin kaplamaları ve gölgeleme elemanları, peyzaj sahalarının sulanma ihtiyacı, öğrencilerin sosyalleşmesi yönünde basketbol/voleybol sahasının inşası ile dinlenme mekânlarının oluşturulması yönünde ihtiyaçların Serik Belediyesi tarafından yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan karşılanacağı müjdesi verildi.

Selim daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Akdeniz Üniversitesi olarak Serik’e hep nasıl daha fazla faydalı olabiliriz diye çalışıyoruz, bu kapsamda Rektörümüzün yoğun desteğini alıyoruz, Serik’in ihtiyacı olan bölümleri açmak, öğrenci potansiyelini ve kalitesini artırmak, öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için çabalıyoruz. Okulumuzun eğitim öğretim kalitesi, gerek teknik altyapı gerekse de öğretim elemanı bağlamında Üniversitemiz tarafından sürekli destekleniyor. Ancak okulumuzun fiziki durumunun ve çevresel koşullarının da müsait olması gerekiyor. Bugüne kadar hep destek oldunuz. Yine destek olacağınızdan şüphemiz yok.”

Selim’i dikkatlice dinleyen ve not alan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, kentlerin gelişmesinde üniversitelerin öneminin büyük olduğuna vurgu yaparak, bölümlerin ve öğrenci sayısının artmasının kıymetini çok iyi bildiğini, talepler noktasında şartları zorlayarak önceliği meslek yüksekokulumuza vereceğini belirtti. Aputkan, üniversitenin Serik halkına ve bölgeye maddi ve manevi katkısının büyük olduğunu belirterek, “Her türlü sorunu birlikte çözmek için istekliyiz. Taleplerinizi not aldım, yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan hepsini gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğim” dedi.

Daha sonra Selim, Aputkan’a yeni görevinde başarılar diyerek meslek yüksekokulu ürünü olan el emeği bir tablo takdim etti.