DIŞİŞLERİ BAKANIMIZ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN SERİK MESLEK YÜKSEKOKULU’NA ZİYARET

Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Yüksekokulumuzu ziyaret etti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın ve Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar SELİM’ in eşlik ettiği ziyarette, öğrenciler ve öğretim elemanlarıyla birlikte sıcak bir sohbet gerçekleştirildi.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Selim’in makamında başlayan ziyaret, yüksekokul kantininde gençlerle karşılıklı istişareler, talep ve beklentilerin konuşulmasıyla devam etti. Burada Yüksekokulda hali hazırda 9 programın eğitim–öğretime devam ettiğini ve yeni programları açmak için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu dile getiren Bakanımız Çavuşoğlu, Yüksekokulumuzun eksiklerinin tamamlanması konusunda gerekli desteği vereceğini ve konuyu yakından takip edeceğini belirtti. Bu kapsamda eğitim-öğretim kalitesinin arttırılmasına yönelik Grafik Tasarım programı öğrencilerinden gelen talep üzerine, programın içeriğine ve günümüz teknolojisine uygun bilgisayar laboratuvarını en kısa sürede MYO’ya kazandıracaklarını müjdeledi. Ayrıca yüksekokul bahçesine, öğrencilerin rekreasyonel ihtiyaçlarını karşılamak üzere serbest zamanlarında kullanabilecekleri mekânların oluşturulması yönünde gerekli girişimleri başlatacağını bildirdi.

Öğrencilerden gelen sorular üzerine İlçe Gençlik Spor Müdürü Mevlüt Özen’den bilgi alan Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, “Yüksekokula 500 m mesafede yeni açılacak olan Gençlik Merkezi, Serik’te ikamet eden tüm gençlerimizin ve yüksekokul öğrencilerimizin sportif ve kültürel olarak tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır, bu merkezin kullanımı öğrencilerimize tamamen ücretsiz olacaktır” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal “Meslek Yüksekokulunun, bölge için çok önemli bir değer olduğunu, burada okuyan öğrencilerimizin Akdeniz Üniversitesi ailesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu, eğitim-öğretim kalitesi yanında sosyal ve kültürel olarak gerekli desteği rektörlük olarak verdiğini ve vermeye devam edeceklerini” belirtti.

BAKANIMIZ ÖĞRENCİLERLE LANGIRT DA OYNADI

Öğrencilerden gelen talep üzerine langırt masasının başına geçen Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ile birlikte öğrencilerle langırt maçı yaptı. 3–1 Mevlüt Çavuşoğlu’nun takımının kazandığı maçtan sonra okul bahçesinde öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte kalabalık bir aile fotoğrafı da çekildi.

Ardından, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Selim, Dış işleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na Geleneksel El Sanatları Programı öğretim elemanları ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu el yapımı bir eseri hediye ederken, Bakanımız Çavuşoğlu da, Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Selim’e teşekkür plaketi hediye etti.