“TOZ” filminin yönetmeni Gözde KURAL ve oyuncusu Beran Soysal öğrencilerimizle buluştu.

Dünya prömiyerini Montreal Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise Antalya Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren ve aldığı ödüllerin yanısıra hikâyesiyle de dikkat çekerek büyük ses getiren filmlerden biri olmayı başaran Toz filminin genç yönetmeni Gözde KURAL ve filmin başrol oyuncularından Beran SOYSAL “Yönetmenlik ve Kamera Arkası” konulu söyleşide Akdeniz Üniversitesi Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile buluştu.

Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen “Tecrübe Paylaşımı Etkinliği” çerçevesinde “TOZ” filmi yönetmeni Gözde KURAL ve oyuncusu Beran Soysal öğrencilerle buluştu.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş ŞAHİN, yönetmen Gözde KURAL ve oyuncu Beran SOYSAL’a katılımlarından dolayı, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan ÇALIK’a sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kendisinin de bir dönem Kabil Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi Müdürlüğü görevini yaptığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Savaş ŞAHİN, Afganistan şartlarını çok iyi bildiğini, “TOZ” filminin de Afganistan’ı çok iyi özetleyen bir film olduğunu söyledi.

Yüksekokul öğrencileri ile kısa bir film gösteriminden sonra söyleşiye başlayan Gözde KURAL ve Beran SOYSAL,  sahne-dekor ve kostüm ile ilgili teknik bilgiler içeren sorulara cevap verdiler.

Karşılıklı soru ve cevaplardan sonra Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş ŞAHİN, Gözde KURAL ve Beran SOYSAL’a bir teşekkür çiçeği sundu.