İlk Yardım Eğitimi

SERİK GÜLSÜN SÜLEYMAN SÜRAL MYO DA İLK YARDIM EĞİTİMİ
Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ekipleri tarafından, Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksek Okulunda İlk Yardım Eğitimi verildi. Yüksekokulun 303 No’lu Amfisinde gerçekleştirilen eğitime Öğretim elemanları ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.
Eğitim esnasında Yanıklardan kesici alet yaralanmalarına kadar birçok kaza da yapılacak olan ilk müdahaleler hakkında önemli bilgiler verildi. 112 Acil Servis elemanları ambülanslara acil durumlarda yol verilmesi gerektiğini ve kurtarılacak bir canın önemi hakkında açıklama yaptılar.
Ambülansların trafikte zaman zaman sıkıntılar yaşadığını dile getiren görevliler“ Ambülans hepimiz için lazım. Trafikte acil durumlarda Ambulansın yolunu kapatmayalım” dediler. Eğitim de, 112 Acil servise yapılan asılsız ihbarlarında gerçek hastalara zarar verdiği de dile getirildi.