Tekstil Teknolojileri Tecrübe Paylaşımı

img_3716-copy

Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu’nun Tecrübe Paylaşımı etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Sektör akademi işbirliği ile mesleki eğitimde sinerji yaratmayı hedefleyen etkinliklerde öğrencilerin iş hayatına dair vizyonlarının genişletilmesi hedefleniyor. Tekstil Teknolojileri Program Koordinatörlüğü uhdesinde gerçekleştirilen organizasyonda, Ral Tekstil Üretim Müdürü Sayın R. Kıvanç Yakalı, Tekstil Teknolojisi ve Moda Tasarımı öğrencilerine yönelik olarak ‘Kalite Yönetimi, Tekstil Sektörünün Genel Durumu ve İş Hayatının Çalışanlardan Beklentileri’ konularında seminer verdi. Türkiye’nin lokomotif sektörü olan tekstil sanayinin ekonomiye hala ciddi katkılar sağladığını belirten Yakalı eğitimli, dil bilen, yaratıcı, kendini yetiştirme azmi olan, yeniliklere açık, iyi bir ekip üyesi olabilen ve yoğun çalışma koşullarına adapte olabilen eleman profilinin iş hayatında kabul gördüğünü ifade etti. Kalite unsurunun rekabetçilik açısından olmazsa olmaz şart olduğunu vurgulayan Yakalı, Türk tekstil sanayinin daha iyi konumlara gelebilmesi için Ar-Ge ve tasarım odaklı işlere yoğunlaşılması gerektiğini sözlerine ekledi. Tecrübe Paylaşımı etkinlikleri ile çalışma hayatının şartları, iş disiplini ve iyi eğitimli ara elemanların Türkiye sanayisi için ne kadar önemli olduğu gibi hususlarda öğrencilerde farkındalık yaratıldığını ifade eden Tekstil Teknolojileri Program Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ramazan Erdem, bu etkinliklerin ve fabrika gezilerinin sayılarının arttırılacağını ve öğrencilerin daha donanımlı yetişmesi için var olan teknik altyapının sürekli olarak geliştirileceğini söyledi.