Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Elemanları

Öğr.Gör.
Filiz ÇEVİK KESKİN
 (Koordinatör)

  Eğitim-Öğretime Başlama Tarihi:  2002-2003
 Programın Dili  Türkçe
 Programın Kontenjanı  80
 Kabul Ve Kayıt Koşulları
(1) Programa  üniversite sınavı ile (tüm liselerden)

(2) Sınavsız geçiş (turizm meslek liselerinden )

 Programın Tanımı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı; sektör ile ilişki ve işbirliği içerisinde sektörün ihtiyacını karşılamak için uygun nitelikte eleman yetiştirilmesini, yetiştirilen elamanların sektörde istihdam edilmesini, akademik ve mesleki yeterliliklerin kazandırılmasını amaçlayan dört yarıyıllık bir önlisans programıdır.

Programda birinci ve ikinci yarıyıllarda teorik ve uygulamalı olarak konaklama işletmelerindeki departmanların işleyişini tanıtmaya yönelik mesleki dersler verilmektedir.

Üçüncü ve dördüncü yarıyıllarda öğrencilerin, ilgileri ve becerileri doğrultusunda uzmanlaşmalarını sağlayacak olan “odalar “, ile “yiyecek-içecek ” dalları yönelim derslerini tercih etmeleri sağlanmaktadır.

 Programın Amacı
Turizm ve ağırlama sektörünün başta otel işletmelerinin ; yiyecek-içecek, önbüro, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek,  bölüm yöneticiliği görevine aday bilgi, beceri ve davranışa sahip, elemanlar yetiştirmek programın amacıdır.
 Vizyonumuz
Sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki formasyona sahip, turizm teknolojilerini kullanabilen, analitik düşünen, insanlarla kolay iletişim kurabilen, turizmde misafir memnuniyetini  ilke edinen turizmciler yetiştirerek konaklama işletmelerine  istihdam yaratan bir program olmak.
 Misyonumuz
Temel işletmecilik ve turizm meslek formasyonuna sahip bireyler yetiştirerek başta bir marka olan Belekteki uluslararası standartlardaki tesislere elaman yetiştirmek. Bölgedeki turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak, turizm sektörü ile sürekli işbirliği ve eşgüdüm içinde olmak.
 Sektörün İhtiyacı
Programımız öncelikle  turizmin başkenti  Antalya da  bulunan konaklama tesislerine ;Yiyecek-içecek , Önbüro,  Kat Hizmetleri gibi operasyon departmanları başta olmak üzere, pek çok departmana çeşitli pozisyonlarda elaman sağlayarak katkı sağlamaktadır.
 İstihdam Olanakları
Turizm ve Otel İsletmeciliği Programı’ndan mezun olan öğrenciler konaklama isletmelerinde , yiyecek-içecek isletmelerinde, seyahat acentalarında meslek elemanı olarak  çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.

Okulumuz Belek, Kadriye, Boğazkent  turizm merkezlerine çok yakın olması nedeniyle eğitimleri süresince   ve mezun olduktan sonra öğrencilerimiz  uluslararası standartlardaki bu tesislerde  çalışma imkanına sahip olacaklardır.

 Programdan Mezun Olma Koşulları
          120 kredi ders alıp başarılı olan öğrencilerimiz mezun olmaktadır.
 Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler
     Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz farklı üniversitelerin;  İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği,  Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel Yöneticiliği ,Turizm ve Otel Yöneticiliği,Turizm ve Otelcilik lisans programlarına, DGS sınavı sonucunda geçebilmektedirler.

 

Misyon

Öğrenmeyi öğrenen, yaratıcı, dinamik, katılımcı, teknolojiye hakim, araştırma yetenekleri gelişmiş, sosyal ilişkileri güçlü, mesleki etiğe sahip mezunlar yetiştirmektir.

Vizyon

Sosyal, kültürel ve sanatsal alanda yetiştirdiği çağdaş, nitelikli ve üretken elemanlarla kaliteli ve güvenilir bir yüksekokul olmaktır. Yüksekokulumuz, bu amaç ve hedef bilincine sahip, 48 akademik ve 16 idari personelle Serik İlçesi'nde bulunan binamızda eğitim - öğretim hizmeti vermektedir.

İletişim

Akdeniz Üniversitesi, Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu
Merkez Mahallesi 2191 SK. NO: 2 SERİK / ANTALYA PK.07500
Tel: 0 242 735 73 91 – 0 242 735 73 92
Tel: Fax: 0 242 735 71 30 Email:smyo@akdeniz.edu.tr
Translate »