Akay Optik “Tecrübe Paylaşımı” Etkinliği
Yerli ve milli oftalmik cam üreticisi Akay Optik, Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Bölümü’nü ziyaret ederek, öğrencilere cam üretimi konusunda detaylı bilgilendirme yaptı.
Firma yöneticileri ile yaklaşık 40 kişiden oluşan bir öğrenci grubu 5 saate yakın bir süre birlikte vakit geçirdi. Akay Optik kurucusu Sayın Mehmet Akay ve Akdeniz bölge müdürü Sayın Murat Kürkçü’nün yapmış olduğu sunum ve sonrasında soru – cevap ile geçen bu süreçte, öğrenciler, sektörün durumu hakkında faydalı bilgiler edindiler.
Akay Optik genel müdürü Serdar Sevinç yapılan etkinlik sonrasında şunları aktardı:
“6-7 senedir gerek Üniversitelerimizin Fabrikamızı ziyaretlerinde gerekse bizlerin Üniversitelere yapmış olduğumuz ziyaretlerde sektörün nasıl değiştiğini çok net gözlemleyebiliyoruz. Son dönemlerde yapmış olduğumuz eğitim içerikli toplantılarda gelen sorulara baktığımız zaman sevgili öğrencilerimizin de sektörü yakından takip ettiklerini ve bilinçlendiklerini görebiliyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bu tarz eğitim içerikli toplantıları ilk yapmaya başladığımız yıllarda gelen sorular ağırlıklı olarak ticarete ve diplomalara yönelik olurken, son dönemlerde gelen sorular daha ziyade sektörü sahiplenir tarzda sorular oldu. Belirtmek isterim ki, kesinlikle eğitim seviyesi ve düzeyi her geçen gün artıyor. Tüm Üniversitelerde görev alan eğitimcilerimiz canla başla mücadele ederek sektöre bilinçli ve eğitimli öğrenciler yetiştirmek için çaba harcıyorlar. Evet geçmiş yıllarda gelen soruları bir yana bırakırsak günümüzde hangi Üniversitemiz ile bir eğitim gerçekleştirsek, geleceğe ümit ile bakıyoruz. Öğrencilerimiz bize neden hammadde de dışarıya bağımlı olduğumuzu, neden Türkiye de yerli sermayeli firmaların ön planda olmadığını, neden ürettiğimiz progressive camlar için yabanı firmalara muhtaç olduğumuzu ve neden perakende mağazaların yerine yabancı sermayeli zincir mağazaların sayısının giderek arttığını sorguluyorlar. Bunlar gerçekten çok önemli ve farkındalığın oluştuğunu gösteren sorular. Diplomalarını kiraya verme amacında değil sektöre sahip çıkma amacında olduklarını gösteren sorular.
Biz Opak lens ve Akay Optik olarak şunu söylemek istiyoruz. Gücümüz yettiği sürece bu mücadelenin içinde olacağız, yerli sermayeye her şartta destek olarak sektörümüzün tekelleşmesine izin vermeyeceğiz. Siz sevgili öğrencilerimiz ve sevgili meslektaşlarımız bu mücadelede bizlere destek verdiğiniz sürece bu mücadelemize devam edeceğiz ve yılmayacağız. Sizlerde sahip olduğunuz bu bilinci hiçbir zaman kaybetmeyin ve lütfen sektörümüze sahip çıkın. Tıpkı eskilerin bayramlarda söylediği gibi, “Bir olursak var oluruz, ayrılırsak yok oluruz” Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor ve gerek bu eğitimlerde emeği geçen herkese gerekse bu bilincin oluşmasında çaba sarf eden tüm değerli öğretim görevlilerimize teşekkür ediyoruz.”

(Kaynak: www.OptikGazete.com)