“Medya Söyleşileri” etkinliği düzenlendi

ÜNLÜ HABERCİLER SERİK’TE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTULAR

Akdeniz Üniversitesi Serik Gülsün Süleyman Süral MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Medya Söyleşileri”, 30 Nisan 2018 Pazartesi Günü, iki önemli haberciyi ağırladı. TRT Haber Koordinatör Yardımcısı Aysun Torun ve CNN TÜRK Cumhurbaşkanlığı Muhabiri Murat Pazarbaşı, Ankara’nın yoğun gündemine rağmen, tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşmak üzere Serik’te öğrencilerle buluştular.

Torun ve Pazarbaşı, mesleğe nasıl başladıklarını, karşılaştıkları zorlukları, gündemi nasıl takip ettiklerini anlattıkları söyleşiye, gençlere ışık tutacak bilgiler de verdiler.

Her mesleğin zorluğu olduğunu belirten Aysun Torun, kendini iyi yetiştirmiş iyi bir iletişimcinin, iyi bir halkla ilişkiler uzmanı, iyi bir haberci, iyi bir televizyoncu olabileceğinin altını çizerken, Pazarbaşı da, öğrencilere, ne yaparlarsa yapsınlar meslekleriyle ilgili en az bir konuda uzmanlaşmalarını tavsiye etti.

Gazetecilerin çalışma ortamları, yayınlarda yaptıkları hatalar ve kriz yayıncılığı konularında da videolar izletip bilgiler veren tecrübeli haberciler, söyleşiye öğrencilerin sorularıyla devam ettiler.

Öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi yaklaşık 2 saat sürdü. Daha sonra okul müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Serdar Selim konuklara teşekkür plaketi verdi.