Optisyenlik Programı Opak Optik – Essilor Tecrübe Paylaşımı Etkinliği

21 Mart 2017 Salı günü Yüksekokulumuzda tecrübe paylaşımı etkinlikleri kapsamında Opak Optik – Essilor Antalya Şube Müdür Yardımcısı Mehmet KAHRAMAN tarafından bir eğitim semineri verildi. “Temel Optik Lens Eğitimi”, ” Multifocal Lens Eğitimi (Varilux)”, “Antirefle Kaplamalı Lens Eğitimi (Crizal)” konu başlıklarındaki seminere Optisyenlik Programı Öğrencileri ve Öğretim Elemanları katıldı. Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere yaklaşık 4 saat süren seminerde; önce gözlük mercekleri hakkında temel bilgiler verildi. Daha sonra hangi tür merceklerin hangi durumlarda kullanılması ya da kullanılmaması ile ilgili konular üzerinde duruldu. Lens üretim teknolojisinin yanısıra, lens teknolojisinin geldiği son noktaya değinildi. Gözlük merceklerine uygulanan kaplama çeşitleri, kaplamaların uygulanış amacı, uygulama yöntemleri ve alınan sonuçlardan bahsedildi. Prograssive lenslerin montajında dikkat edilecek hususlar ve kaçınılması gereken durumlar üzerinde duruldu. Optisyenlik Programı öğrencilerinin, optik sektörünün farklı alanlarıyla ilgili edinebilecekleri kariyer planlamasının da konuşulduğu seminere soru ve cevaplarla etkin bir katılım gerçekleşti.

Ayrıca Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Laboratuvarı’nda kullanılmak üzere Opak Optik – Essilor Antalya Şube Müdür Yardımcısı Mehmet KAHRAMAN tarafından okulumuza çeşitli hediyeler verildi. Airwear kırılmazlık testi aracı, program öğrencilerinin kullanması için oldukça fazla sayıda Opak Elegance Lensler, Transitions Lambası ve Crizal Transitions Lens Seti (Kahve-Füme-Yeşil), Prograssive lenslerin montajı ve montaj sonrası yaşanabilecek sorunların çözümüyle ilgili bilgilendirme kitapçığı okulumuza hediye edildi.