Optisyenlik Laboratuvarımızı Açtık.

fotograf-342

Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksek Okulu’na Serik Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Optisyenlik Bölümü Laboratuvarımızın açılışı, törenle yapıldı.

Açılışı, Akdeniz  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa Ünal, Özel AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hayati Aktaş, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Ramazan Çalık, Sayın Gülsün-Süleyman Süral Ailesi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Savaş Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Mehmet Altunkaya yaptı. Törende bir konuşma yapan Serik Gülsün Süleyman Süral MYO Müdürümüz Yrd.Doç. Dr. Sayın Savaş Şahin, “Optisyenlik bölümü laboratuvar açılışına hepiniz hoş geldiniz. Üniversitemize maddi ve manevi her konuda desteklerini esirgemeyen sürekli yanımızda olan Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Ramazan Çalık’a, bizlere bu eğitim kurumunu armağan eden Sayın Gülsün-Süleyman Süral çiftine sonsuz teşekkür ederim. Üniversitemiz çağdaş, yenilikçi değişime ve yeniliğe açık öğrenci odaklı eğitim anlayışının aktif destekçisi olup, bu yaklaşıma dayanan akademik sürecin vazgeçilmez unsuru olma rolünü sürekli gelişmeyle ileriye taşıma hedefindedir.” dedi.

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Ramazan Çalık da yaptığı konuşmada “Eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdan biridir. Serik’te hedefimiz iki üniversitede 10 bin öğrenci okutmak. Serik’in gelişmesini istiyoruz. Marka olmasını istiyoruz. Şuanda da iyi bir marka yakaladık. Okullarımız için bize düşen ne ise yapmak istiyoruz. Kendimiz aç kalırız. Kendimiz arabaya binmeyiz, ama okullarımız için öğrencilerimiz için her şeyi yaparız. Gerekirse öğretmenlerimize altımızdaki arabayı veririz. Amacımız; Serik’e hizmet etmek değişimini sağlamaktır. İşletme Fakültemizi de en kısa sürede açacağız” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa Ünal yaptığı konuşmada ise şunları belirtti; “Akdeniz Üniversitesi bugün 65 bin öğrencisi, 19 fakültesi, 11 meslek yüksekokulu ile büyük bir üniversitedir. 19 fakültemiz var. İnşallah 20.sini de  Serik’te açmak istiyoruz. Biz fakültenin açılması için üzerimize düşen görevi yaptık. Şuanda Bakanlar Kurulu kararını bekliyor. İnşallah oradan karar çıktıktan sonra en kısa sürede yani gelecek yıla öğrenci almak istiyoruz. Bu okulların ilçelerde yaşatılması için hayırseverlere belediye başkanlarına çok iş düşüyor. Serik, bu konuda çok şanslı. Üniversiteden gelen bir belediye başkanımız var. Okulumuzu bize yapan Süral Ailesi’ne de teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol hep birlikte laboratuvarın açılışını yaptılar ve incelemelerde bulundular.

Katkılarından dolayı okul yönetimimiz tarafından Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Ramazan Çalık ve Sayın Süral Ailesi’ne teşekkür plaketi verildi. Açılış törenine ,Akdeniz Yükseliş Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necmettin Çalık, Üniversite Bilim Yönetim Kurulu üyeleri, Yüksek Okul Bilim Kurulu Vakfı Başkanı Av. Sayın Lütfiye Erdem, Yüksek Okul Bilim Kurulu Vakfı Eski Başkanı  Ecz. Sayın Fatih Tuncer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sayın Mehmet Ece, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Hasan Kozan da katıldı.